Es tut uns leid. Dieser Hotspot ist nicht mehr verfügbar

Besuch planen

Josua Wechsler - Varencirkel

Landgoed Nieuw Leeuwenhorst (eiland spiegelvijver)
Gooweg 36
Noordwijkerhout

Wechsler maakt zijn beelden het liefst site specific zodat ze op een organische manier in de ruimte lijken te ontstaan of te groeien.

Wechsler maakt zijn beelden het liefst site specific zodat ze op een organische manier in de ruimte lijken te ontstaan of te groeien.

Josua Wechsler (1986) laat zich inspireren door processen van groei en verval die hij in de natuur waarneemt. Hij bestudeert deze en onderzoekt hoe wij mensen met de natuur omgaan. Met het gekozen materiaal en met kleur wil hij het contrast opvoeren tussen het natuurlijke en kunstmatige. De beelden hebben hybride karakters die tussen natuur, techniek en het artificiële bewegen. Wechsler maakt zijn beelden het liefst site specific zodat ze op een organische manier in de ruimte lijken te ontstaan of te groeien.

“Voor mijn installatie in het bos Nieuw Leeuwenhorst laat ik mij inspireren door de vele varens die daar voorkomen. Hun aanpassingsvermogen is zo groot dat zij op de meest uiteenlopende plekken en onder extreme omstandigheden in de wereld kunnen overleven. Het zijn bijzondere planten die uit het niets verschijnen en soms hele gebieden innemen. Ze behoren tot de oudste plantensoorten op deze aarde en bestaan al langer dan de meeste diersoorten. De spiraalvorm van een zich uitrollende varen staat voor kracht, positieve verandering en hoop voor de toekomst.”

Hotspot

Bleiben Sie auf dem Laufenden Noordwijk
Newsletter mit Events, Nachrichten, Empfehlungen und Angeboten!
Uw bericht is niet verstuurd omdat deze als spam is gemarkeerd. Onze excuses als dit onterecht is. U kunt altijd contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar info@noordwijk.info.