Es tut uns leid. Dieses Event ist nicht mehr verfügbar

Lezing Natuur van Suriname - Jan Verwey Natuurcentrum


Van alle landen op het vasteland van Zuid-Amerika is Suriname het kleinste. Toch is de voormalige Nederlandse kolonie nog 5 keer zo groot als …

Mehr lesen

Van alle landen op het vasteland van Zuid-Amerika is Suriname het kleinste. Toch is de voormalige Nederlandse kolonie nog 5 keer zo groot als Nederland en heeft het maar een half miljoen inwoners, die vooral in Paramaribo wonen. Daarbij heeft het land ook nog eens op dat continent het grootste percentage intact primair regenwoud. In februari 2019 reisde Gerrit Jan Klop twee weken door dit prachtige land. De nadruk lag natuurlijk op de vogels, maar ook vlinders, amfibieën, zoogdieren en landschappen waren zeer indrukwekkend. In deze avondvullende lezing neemt Gerrit Jan ons mee van de witzand savanne in het noorden naar het indrukwekkende laagland regenwoud op een uur vliegen van de hoofdstad. Hoe is het om 7 uur lang achter een inheemse bewoner te lopen, die met een kapmes een pad door de jungle hakt? Hoe bouw je in 10 minuten je bed met klamboe om tot een veilig slaapfort? We gaan apen zien, slangen en reuzenspinnen. En natuurlijk vogels, heel veel vogels.

Weniger anzeigen

Ort

Adresse:
Jan Verwey Natuurcentrum
Zilverschoon 20
2201 SX Noordwijk
Route planen
Entfernung:

Preise

  • Gratis

Hotspot

Bleiben Sie auf dem Laufenden Noordwijk
Newsletter mit Events, Nachrichten, Empfehlungen und Angeboten!
Uw bericht is niet verstuurd omdat deze als spam is gemarkeerd. Onze excuses als dit onterecht is. U kunt altijd contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar info@noordwijk.info.