Helen wat gebroken is, Palliam Noordwijk
Es tut uns leid. Dieses Event ist nicht mehr verfügbar

Online: helen wat gebroken is - Palliam

Palliam komt online bij je op de koffie! Dit noemen we P-eye. We nemen je dan in een half uurtje mee op onze zoektocht naar zingeving en levenskunst. Met een gevarieerd programma waar voor iedereen wel iets interessants bij zit.

Het viel Frank Kazenbroot op dat in veel liederen van Leonard Cohen het woordje ‘broken’ voorkomt. Het ging daarbij vaak over de verdeeldheid in zichzelf en over zijn relatie met anderen. Hij zong over een gebroken wereld en verlangde naar genezing en heelheid. Frank ging op zoek de achtergrond van deze denkwijze en belandde in de joodse traditie van Kabbala. Rabbijn Izaak Luria sprak in de zestiende eeuw over ‘het breken der vaten’ en over de opgave om te helen en te herstellen. In deze P-eye vertelt Frank over zijn ontdekkingen en we luisteren samen naar het prachtige lied ‘Come healing’ v…

Mehr lesen

Palliam komt online bij je op de koffie! Dit noemen we P-eye. We nemen je dan in een half uurtje mee op onze zoektocht naar zingeving en levenskunst. Met een gevarieerd programma waar voor iedereen wel iets interessants bij zit.

Het viel Frank Kazenbroot op dat in veel liederen van Leonard Cohen het woordje ‘broken’ voorkomt. Het ging daarbij vaak over de verdeeldheid in zichzelf en over zijn relatie met anderen. Hij zong over een gebroken wereld en verlangde naar genezing en heelheid. Frank ging op zoek de achtergrond van deze denkwijze en belandde in de joodse traditie van Kabbala. Rabbijn Izaak Luria sprak in de zestiende eeuw over ‘het breken der vaten’ en over de opgave om te helen en te herstellen. In deze P-eye vertelt Frank over zijn ontdekkingen en we luisteren samen naar het prachtige lied ‘Come healing’ van Leonard Cohen. Cohen nodigt ons hierin uit om te helen wat gebroken is. We luisteren niet alleen, we kijken ook naar een symbool van gebrokenheid en heelheid dat Cohen heeft gemaakt.

Schrijf je nu in en je ontvangt een link om thuis achter de PC of laptop deze P-eye te volgen.

Frank Kazenbroot

Studeerde theologie en was jarenlang kloosterling in de abdij van Berne. Na zijn uittreden in 2008 werd hij geestelijk verzorger in een Rotterdamse gevangenis. Momenteel is hij geestelijk verzorger in het LangeLand ziekenhuis in Zoetermeer. In 2018 verscheen zijn boek: "Wees lief voor deze ziel, veertig vensters op Leonard Cohen"

Weniger anzeigen

Preise

  • 1,50 € (méér mag ook!)

Hotspot