Es tut uns leid. Dieses Event ist nicht mehr verfügbar

Presentatie boerenklederdracht bij Streekmuseum Veldzicht


Op zondag, 9 oktober 2022 om 14.00 uur, zal Sjaan van Kekeren een presentatie geven over de Katholieke boerenklederdracht rond 1900, uit Noordwijk-Binnen. Zij zal spreken over de functie van verschillende kledingstukken, zoals die bij bepaalde gelegenheden bijvoorbeeld trouw en rouw werden gedragen. In haar presentatie zal de klederdrachtgeschiedenis uitgebreid worden behandeld.
Overigens zal tijdens de presentatie een vrijwilligster volgens oude traditie met kleding van die tijd worden aangekleed. Alle authentieke sieraden en accessoires die daarbij horen zullen hierbij aan bod komen.

Sjaan van Kekeren heeft veel kennis op dit gebied, onder meer omdat zij, samen met haar man, 25 jaar de Klederdrachtgroep van Museum Noordwijk heeft geleid. U bent van harte welkom om kennis te komen maken met deze tradities en gebruiken uit het verleden.


Preise

  • 7,50 € Inclusief koffie of thee (GON leden 5,00 inclusief koffie/thee)

Hotspot

Bleiben Sie auf dem Laufenden Noordwijk
Newsletter mit Events, Nachrichten, Empfehlungen und Angeboten!
Uw bericht is niet verstuurd omdat deze als spam is gemarkeerd. Onze excuses als dit onterecht is. U kunt altijd contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar info@noordwijk.info.