Expositie 'Beestenboel', dieren in strips...

Museum of Comic Art
Bomstraat 11
2202 GH Noordwijk

De tentoonstelling 'Beestenboel' gaat over dieren in de strips en dat zijn er heel veel. De tentoonstelling geeft, aan de hand van meer dan 70 originele tekeningen, vele afbeeldingen en duidende teksten, een overzicht van de belangrijke rol die dieren in strips spelen.

Antropomorfisme in de stripkunst
Het museum wordt overgenomen door katten, beren en vossen voor een internationale tentoonstelling over dieren in de strip. Je kunt zien hoe veelzijdig en uniek de stripkunst is als mediavorm voor antropomorfisme.

Of dat nu is doordat de dieren (soms letterlijk) in de marge commentaar leveren op de handelingen van hun baasje, of doordat ze zelf de hoofdrol krijgen, vaak in hun eigen, haast menselijke wereldjes.

Grote thema's
De tentoonstelling laat aan de hand van grote thema's zien wat er allemaal mogelijk is. Er zijn dieren die nog heel dicht bij de fabels staan, zoals de pratende beesten van Jean Dulieu, Marten Toonder, Walt Disney en zelfs de Duitse 'Fix und Foxi'.

Dan de dieren die een eigen gemeenschap hebben opgebouwd op het platteland, zoals de vele creaties van Raymond Macherot (de meester van het genre, aan wie een speciale muur is gewijd) en natuurlijk 'Pogo' van Walt Kelly.

Eigen stad
Er zijn zelfs dieren die in hun eigen stad leven, zoals de Franse 'Canardo' en de Amerikaanse 'Fritz the Cat' van Robert Crumb.

Sommige stripmakers gebruiken dieren om commentaar te leveren op de wereld om zich heen, zoals Jan Kruis met de rode 'Je-Weet-Wel-Kater' uit 'Jan, Jans en de Kinderen' maar natuurlijk ook 'Fokke & Sukke' van Jean-Marc van Tol.

Als je dit schitterende werk (en nog veel meer) in levenden lijve wil zien, kom dan genieten in het MoCA.

Deze tentoonstelling is 'beestachtig' leuk en mag je niet missen. Want 'dieren zijn precies als mensen...'

Voor kinderen is er een speciale speurtocht door het museum te volgen en wat te denken van een leuke selfie met Asterix en Obelix.

MoCA
Het MoCA is het eerste Nederlandse museum dat geheel gewijd is aan de grootmeesters van ‘De Negende Kunst’. In wisselende tentoonstellingen kunnen geïnteresseerden in de grafische kunst toonaangevende strips bewonderen uit binnen- en buitenland. En altijd in z’n originele vorm: een tekening op papier. Naast iedere tekening hangt ook de gedrukte versie, waardoor iedereen zelf kan bekijken wat er na het tekenen nog toegevoegd of veranderd is. Bij iedere expositie verschijnt een uitgebreide catalogus; een collectorsitem.

Wann

  • Jeden mittwoch, donnerstag, freitag, samstag und sonntag bis zum 12. november 2023 von 12:00 bis 17:00

Preise

  • Erwachsene8,00 €
  • Kinder4,00 € t/m 17 jaar

Downloads

Hotspot

Bleiben Sie auf dem Laufenden Noordwijk
Newsletter mit Events, Nachrichten, Empfehlungen und Angeboten!
Uw bericht is niet verstuurd omdat deze als spam is gemarkeerd. Onze excuses als dit onterecht is. U kunt altijd contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar info@noordwijk.info.