Ontdek de oude historie van Noordwijk

(34,9 km)

  • Download GPX

Noordwijk-Binnen
Vooral in de Voorstraat van Noordwijk zie je veel eeuwenoude panden, variërend van eenvoudige huizen tot herenhuizen. Wie ze eens op zijn gemak wil bekijken, kan hier beter even afstappen en met de fiets aan de hand een stukje lopen. Een van de oudste gebouwen van Noordwijk is de gotische Oude Jeroenskerk uit de vijftiende eeuw. Aan de kust kom je langs de monumentale vuurtoren uit 1923. Hij heeft een lichthoogte van ruim 33 meter.

Bollenstreek
Een bezoek aan Noordwijk is niet compleet zonder even de duinen in te fietsen. Je rijdt hier door beschutte bossen en open vlakten. Vanaf de hoge duintoppen heb je mooie vergezichten op de bollenvelden en natuurlijk op het strand en de Noordzee. Rondom Oegstgeest rij je door een waterrijk polderlandschap. Wat is het hier lekker doortrappen. Bij ’t Pannekoekenhuisje Noordwijk geniet je van een ambachtelijke Oudhollandse pannenkoek.

Das wirst du sehen

Startpunkt: Koningin Wilhelmina Boulevard 15
2202 GT Noordwijk
Endpunkt: Koningin Wilhelmina Boulevard 15
2202 GT Noordwijk
Bleiben Sie auf dem Laufenden Noordwijk
Newsletter mit Events, Nachrichten, Empfehlungen und Angeboten!
Uw bericht is niet verstuurd omdat deze als spam is gemarkeerd. Onze excuses als dit onterecht is. U kunt altijd contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar info@noordwijk.info.