Walk of Historie - Noordwijk Binnen


In het winkelcentrum van Noordwijk Binnen vind je een pad van beeldende lichttegels, een route van acht tegels in de Kerkstraat met daarop vier afbeeldingen per tegel. De tegels verbinden de historie van de Kerstraat/Keuvel met de Oude Dorpskern op een moderne, kunstzinnige en educatieve manier. Bij de winkels in en rondom de Kerstraat/Keuvel kunt u binnenkort terecht voor een folder met informatie over de tegels en typische afbeeldingen uit Noordwijk Binnen.

De wandeling langs de tegels start aan de zijde van de Oude Jeroenskerk met tegel nummer één waarop de twee Jeroenskerken en de martelaar Jeroen zijn afgebeeld. Als je de tegels volgt tot en met nummer acht, dan zie je historische gebouwen, de kruidenteelt rond landgoed Calorama en bekende Noordwijkers. Maar ook cultureel erfgoed en veel bezochte Noordwijk ‘Binse’ evenementen zijn afgebeeld. De laatste tegel maakt een verbinding met Noordwijk aan Zee.

Das wirst du sehen

Startpunkt: Van limburg stierumstraat 24
2201 JH Noordwijk
Endpunkt: van limburg stierumstraat 24
2201 JH Noordwijk
Bleiben Sie auf dem Laufenden Noordwijk
Newsletter mit Events, Nachrichten, Empfehlungen und Angeboten!
Uw bericht is niet verstuurd omdat deze als spam is gemarkeerd. Onze excuses als dit onterecht is. U kunt altijd contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar info@noordwijk.info.