Plan your visit

ESA Open Day at ESTEC

ESA ESTEC
Keplerlaan 1
2201AZ Noordwijk

De jaarlijkse ESA Open Dag in Nederland vindt dit jaar plaats op zondag 8 oktober in het technisch centrum ESTEC van het Europese Ruimtevaartcentrum in Noordwijk. De inschrijving om deel te nemen aan alweer de 12e editie van de ESA open dag wordt later deze zomer geopend; houd deze webpagina en onze social media kanalen in de gaten voor meer informatie.De locatie is het European Space Research and Technology Centre, ESTEC, de grootste ruimtevaart-instelling in Europa.Tijdens deze open dag krijgen bezoekers de kans om ingenieurs, wetenschappers en astronauten te ontmoeten en echte ruimtevaart-hardware te zien.
Het thema van dit jaar is 'Science Fiction Gets Real', waarbij wordt benadrukt hoe science fiction wetenschappers en ingenieurs heeft geïnspireerd om zich bij ESA aan te sluiten en concepten die eerst denkbeeldig leken te zijn om te zetten in wetenschappelijke feiten en echte instrumenten.
Elk jaar bezoeken duizenden bezoekers de ESA Open Dagen in Nederland. De algemene Open Dag van zondag wordt voorafgegaan door een Open Dag voor mensen met een beperking op zaterdag, [LINK naar ander artikel], zodat ze het uitgestrekte ESTEC terrein op hun eigen tempo kunnen verkennen - want ruimtevaart is voor iedereen!

When

  • Sunday the 8th of october 2023 from 10:00 to 17:00

Prices

  • Free

Location