Plan your visit

Week van de Toegankelijkheid - Noordwijk

Kon. Wilhelmina Boulevard e.o.
Noordwijk

1 op de 5 Nederlanders heeft een beperking. Het spreekt voor zich dat zij blij zijn met goede fysieke, digitale en sociale toegankelijkheid. Zo kunnen ze immers volwaardig meedoen aan de samenleving.  In de Week van de Toegankelijkheid 2023 laten we graag zien dat toegankelijkheid voor iedereen voordelen heeft: toegankelijkheid loont. Noordwijk ondersteunt dit initiatief. 

Bij ESA Estec is er een Open Dag voor mensen met een beperking.
De dag vindt plaats op zaterdag 7 oktober in het technisch centrum ESTEC van de Europese Ruimtevaart Organisatie in Noordwijk. De locatie is het European Space Research and Technology Centre, ESTEC, de grootste ruimtevaart-instelling in Europa, waar bezoekers de kans krijgen om ingenieurs, wetenschappers en astronauten te ontmoeten en echte ruimtevaart-hardware te zien. Toegang is gratis. 

Het strand van Gemeente Noordwijk is jaarrond bereikbaar voor mensen met een lichamelijke beperking. Bij diverse strandpaviljoens is de strandrolstoel gratis te huur en bij het strand van Langevelderslag rijdt de Strandrups Noordwijk. Meer info & reserveren 

Bij de Bibliotheek Noordwijk en Noordwijkerhout worden regelmatig workshops gegeven voor mensen die wat meer moeite hebben met de 'digitale wereld'. Zij  informeren mensen en ondersteunen waar mogelijk. 

Graag tot ziens in Noordwijk!

When

  • Daily starting from october 2nd, 2023 until october 7th, 2023

Location