Lezing: Vlinders in een veranderend klimaat

Jan Verwey Natuurcentrum
Zilverschoon 20
2201 SX Noordwijk

Vlinders in een veranderend klimaat
We kunnen er niet meer omheen, we hebben te maken met een sterke verandering in het klimaat. Dat wordt wel opwarming genoemd en dat is ook een van de dingen die speelt, maar klimaatverandering is veel meer. Vooral de extreme weersomstandigheden hebben grote gevolgen. De recente extreem warme en droge zomers maken dat extra duidelijk. De natuur heeft daar natuurlijk ook mee te maken en zal daarop moeten reageren. Dat geldt natuurlijk ook voor de vlinders. Het verschijnen van zuidelijke soorten in onze omgeving is daar maar een element van. Die invloed speelt op allerlei manieren, voor de hand liggend, maar ook heel ingewikkeld en paradoxaal. Zo hebben soorten te maken met verdrinking door verdroging en krijgen anderen het te koud door de opwarming.

Wilt u hier meer over horen, kom dan naar de lezing ‘Vlinders in een veranderend klimaat’ door Kars Veling van De Vlinderstichting.

Kars Veling is projectleider bij De Vlinderstichting in Wageningen en houdt zich daar al meer dan 30 jaar bezig met onderzoek naar vlinders en libellen, maar is ook actief binnen de communicatie afdeling en is woordvoerder van De Vlinderstichting. Kars geeft veel lezingen en cursussen, zowel aan beheerders en bestuurders als aan andere groepen.

When

  • Friday the 27th of october 2023 from 20:00 to 22:00

Prices

  • Free

Location