Sorry, this activity is not available anymore

Wetenschappelijk tekenen: geurige voorjaarsbloemen

Hortus botanicus Leiden
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Ontwikkel jezelf op het gebied van wetenschappelijk tekenen tijdens de cursus Wetenschappelijk Tekenen: geurige voorjaarsbloemen.

Ondanks de voordelen van fotografie zijn wetenschappelijke illustraties nog altijd belangrijk in de publicaties van onderzoekers. Bij het maken van een illustratie kunnen beschadigde onderdelen van een plant worden hersteld, in de weg liggende delen opzij geschoven, belangrijke details worden benadrukt, onderdelen in het gewenste aanzicht vergroot worden; dit alles in een harmonieuze compositie. Vandaag leer je meer over de beginselen van wetenschappelijk illustreren en ga je zelf aan het werk met potlood en papier.

Materialen zijn aanwezig.

Esmée Winkel werkt als wetenschappelijk illustrator voor Naturalis Biodiversity Center en is ook regelmatig in de Hortus botanicus Leiden te vinden. Haar werk heeft verschillende onderscheidingen mogen ontvangen zoals de Jill Smythies Medal van The Linnean Society of London en de Botanical Illustrator Award van de American Society of Botanical Artists.

Deelname: € 75 plus Hortusentree. Deze workshop heeft dezelfde inhoud als de workshop op 9 maart.

Locatie: Tuinkamer, in de Wintertuin.

Prices

  • Deelname: € 75 plus Hortusentree. Deze workshop heeft dezelfde inhoud als de workshop op 9 maart.

Location