Es tut uns leid. Dieses Aktivität ist nicht mehr verfügbar

Lezing 'Het verleden van de Velden' - Streekmuseum Veldzicht

Streekmuseum Veldzicht
Herenweg 114, Noordwijk
2201AL Noordwijk

Op vrijdag 14 juni houdt Jeroen van Zoolingen in het kader van de Nationale Archeologiedagen op Veldzicht een lezing over de Romeinse tijd en de middeleeuwen.

Wist je dat de eerste bewoners van wat wij nu de Duin- en Bollenstreek noemen al zo’n 5000 jaar geleden arriveerden? Intrigerende voorwerpen, gevonden tijdens het afgraven van de oude duinen, maken duidelijk dat dit in de prehistorie allerminst een onbewoond gebied was. Onderzoek in de laatste jaren ten noorden van de Rijnmonding heeft veel nieuwe gegevens opgeleverd over de dynamiek van deze streek in de Romeinse tijd en vroege middeleeuwen. De vele verdwenen en nog bestaande kastelen zijn een duidelijke aanwijzing voor de rol die de streek in de late middeleeuwen speelde, in de tijd dat het graafschap Holland werd gevormd.

Al met al reden genoeg om de archeologische gegevens van dit tamelijk onbekende, maar belangrijke gebied op begrijpelijke en aantrekkelijke manier op een rijtje te zetten en zo de laatste stand van kennis vast te leggen.

Tijdens de lezing zal het boek 'Het verleden van de velden' te koop zijn voor € 20,00

Preise

  • Gratis

Hotspot

Bleiben Sie auf dem Laufenden Noordwijk
Newsletter mit Events, Nachrichten, Empfehlungen und Angeboten!
Uw bericht is niet verstuurd omdat deze als spam is gemarkeerd. Onze excuses als dit onterecht is. U kunt altijd contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar info@noordwijk.info.