Malote-Thalasso Duinroute

1 Stunde 8 Minuten (5.7 km)

  • Download GPX

Walk through open dune area. The route also includes walking through pinewoods and past vistas. 

Start: Duinweg 81, Noordwijk
Follow the blue trail

Das wirst du sehen

Startpunkt: Duinweg 81
Noordwijk
Navigiere zum Startpunkt
1

Zandverstuiving

Hollands Duin
Noordwijk
Zandverstuiving
2

Strandafrit 23 Noordwijk

Strandafrit 23
Noordwijk
Strandafrit 23 Noordwijk
3

Thalasso Platform - uitkijkpunt 'Invalideduin'

Uitzichtpunt 'Invalide Duin'
Noordwijk
Thalasso Platform - uitkijkpunt 'Invalideduin'
4

Gezonde Duinen in Beweging

Gezonde duinen in beweging
Noordwijk
Gezonde Duinen in Beweging
5

Strandafrit 23

Strandafrit 23
Noordwijk
Strandafrit 23
6

Uitzichtpunt Houwaarderduin

Uitzichtpunt Houwaarderduin
houwaarderduin
Noordwijk
Uitzichtpunt Houwaarderduin
7

Burg Zicht

Burg Zicht
Noordwijk
Burg Zicht
Endpunkt: Duinweg 81
Noordwijk
Navigiere zum Endpunkt

Beschreibung

Startpunkt: Duinweg 81
Noordwijk
Navigiere zum Startpunkt

Volg vanaf het startpunt de blauwe paaltjes route. Dit is een route van Staatsbosbeheer

Dit ga je zien: 

  • Zandverstuivingen: een zandverstuiving is een open plek in de duinen waar geen enkele begroeiing optreedt en waar het zand door de wind en het water (regenbuien) verstoven wordt.
  • Strandafrit 22: Hier kan je over de duinen naar het strand. Even genieten van het weidse uitzicht of even met de voeten in de zee.
  • Uitzichtpunt: Vanaf het uitzichtpunt heb je zicht op de omgeving van Noordwijk. Je kijkt uit over zee, duinen en het dennenbos. Dit uitzichtpunt heeft geen officiële naam, maar wordt het Invalidenduin genoemd omdat dit punt  voor invaliden goed toegankelijk is.
  • Gezonde duinen zijn in beweging: als zon, wind en water voldoende ruimte krijgen, dan veranderen de duinen steeds. Zo krijg je een landschap dat continu verandert. Het duin is nooit saai: zo ben je in het bos, zo sta je in een verstoven zandvlakte of in een natte duinvallei. Waar nu struiken groeien, kan over een paar jaar een duintje liggen als de wind vrij spel krijgt. Wanneer de zon het zand droog brandt, de wind het zand doet stuiven en het heldere zoete water aan de oppervlakte komt, dan is dit prachtige duingebied op haar mooist. Deze afwisseling en dynamiek maakt het Hollands Duin een waardevol natuurgebied.
  • Strandafrit 23: Hier kan je over de duinen naar het strand. Even genieten van het weidse uitzicht of even met de voeten in de zee. 

    Baden in zee, oefeningen doen in zeewater, de zilte licht inademen. Bij eb en vloed wandelen langs het strand, bij voorkeur in de branding en vooral luisteren naar het rustgevende geluid van de zee. Het beste medicijn om je immuunsysteem op peil te houden”, aldus Dr. Janka Zalesakova. Vooral het zeewater met het hoge zoutgehalte (3%) en een magnesiumaandeel van 15% vormen volgens de medicus een heel gunstig fundament tijdens een verblijf Noordwijk. Dank zij de positieve elementen is Noordwijk internationaal erkend als “Heilzame Zeebadplaats”.

  • Uitzichtpunt Houwaarderduin  : Dit duin is nog even hoger en hetuitzicht over zee, duin en land is dan ook fantastisch. Kom een keer vroeg in de ochtend om te luisteren naar de natuur of neem je verrekijker mee om vogels, konijnen, vossen en herten te spotten. 
  • Burg Zicht: Eenmaal in het bos , aan de rand van het duin, zie je de bollenvelden liggen. Op dit uitzichtpunt heb je eenmooi uitzicht over de bollenvelden.De velden staan in bloei vanaf eind maart tot begin mei.

TIP: Ongeveer eind januari staan de sneeuwklokjes in bloei. In het stukje bos aan de rechterzijde van het pad staan in de winter duizende sneeuwklokjes in bloei. Echt schitterend. De moeite waard om even van de route af te wijken. Start de wandeling maar ga het eerste wandelpad naar rechts. Wanneer je dit pad volgt kan je op een later punt weer aansluiten aan de blauwe paaltjes wandeling. 

Endpunkt: Duinweg 81
Noordwijk
Navigiere zum Endpunkt

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Bleiben Sie auf dem Laufenden Noordwijk
Newsletter mit Events, Nachrichten, Empfehlungen und Angeboten!
Uw bericht is niet verstuurd omdat deze als spam is gemarkeerd. Onze excuses als dit onterecht is. U kunt altijd contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar info@noordwijk.info.