Besuch planen

Huize Remotus

Westeinde 81
 noordwijkerhout

Van oorsprong bedoeld als sanatorium nu in prive bezit en gerestaureerd. In de volksmond bekend als parkhotel.

Van oorsprong bedoeld als sanatorium nu in prive bezit en gerestaureerd. In de volksmond bekend als parkhotel.

Huize Remotus, op de hoek van het Westeinde met de Hoogweg in Noordwijkerhout, is geheel gerestaureerd. De afgelopen decennia stond Remotus bekend als ‘Het Parkhotel’, dat jarenlang als pension in gebruik was. In 2001 werd het toen leegstaande pand verkocht aan Harrie Vink, ook eigenaar van het tegenover gelegen Huize Dijkenburg. Het Parkhotel moest van de gemeente Noordwijkerhout eigenlijk worden afgebroken. Maar uit onderzoek bleek echter dat Huize Remotus een bijzondere architectuur heeft, waarop Vink besloot ook dit pand compleet te restaureren. De architect was K.P.C. de Bazel. 

Op donderdag 26 juni 2008 is een belangrijke fase bereikt in de restauratie van Huize Remotus in Noordwijkerhout. Met een grote kraan is een torentje geplaatst op het dak van het pand. Daarmee zet de eigenaar zijn eigen ‘handtekening’ op het gebouw.

Hotspot

Bleiben Sie auf dem Laufenden Noordwijk
Newsletter mit Events, Nachrichten, Empfehlungen und Angeboten!
Uw bericht is niet verstuurd omdat deze als spam is gemarkeerd. Onze excuses als dit onterecht is. U kunt altijd contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar info@noordwijk.info.