Besuch planen

Huize Klein Leeuwenhorst

Gooweg 45
 Noordwijkerhout

Het huis Klein Leeuwenhorst, gelegen in Noordwijkerhout, werd in 1858 gebouwd door Willem Hoog als burgemeesters woning en ligt in landgoed Klein Leeuwenhorst tussen de Gooweg en de Bronsgeesterweg.

Het huis Klein Leeuwenhorst, gelegen in Noordwijkerhout, werd in 1858 gebouwd door Willem Hoog als burgemeesters woning en ligt in landgoed Klein Leeuwenhorst tussen de Gooweg en de Bronsgeesterweg.

Het huis Klein Leeuwenhorst, gelegen in Noordwijkerhout, werd in 1858 gebouwd door Willem Hoog als burgemeesters woning. In 1871 werd het huis met omringende grond verkocht aan jhr. Jan Hugo Gevers en zijn zuster Sophia gravin van Limburg Stirum-Gevers. In 1872 werd de stal er bij gebouwd. Klein leeuwenhorst werd tijdens de oorlog gevorderd door de Duitsers. Na de oorlog moest het gehele huis opgeknapt worden, ook is toen het Stalhuis verbouwd tot woonhuis voor hun dochter Alexandra van den Bosch- van Heeckeren van Brandsenburg. Haar dochter Hermance Verloop-de Vos van Steenwijk woont nu met haar echtgenoot in het grote huis. Haar jongste dochter Adeline Evelein- de Vos van Steenwijk woont met haar man Klaas en hun drie kinderen in het Stalhuis. Zij zijn inmiddels de 4e generatie van de familie die er wonen.


Het huis Klein Leeuwenhorst en het Stalhuis liggen midden in 30 hectaren bos. De lanen maken deel uit van het eeuwenoude wegenpatroon op de oude strandwal. Het totale landgoed met verschillende huizen, boerderijen, weilanden, bollenland en bos telt 100 hectaren.
Toen na de oorlog het Stalhuis een woonbestemming kreeg werd het verbouwd met als doel er een comfortabel woonhuis van te maken. Het oorspronkelijke karakter van de oude stallen ging verloren. De verbouwingen van de laatste jaren hebben vooral dit oude karakter als focus gehad. De Zadelkamer met de oorspronkelijke zadelkast werd als garage gebruikt. De renovatie van deze ruimte is in 2011 voltooid. Bij de renovatie is gebruik gemaakt van de oude materialen die nog op het landgoed aanwezig waren. Het is ingericht naar oude sfeer met een openhaard. Hierdoor is het een unieke ruimte geworden die op een oud landgoed niet misstaat.

Hotspot

Bleiben Sie auf dem Laufenden Noordwijk
Newsletter mit Events, Nachrichten, Empfehlungen und Angeboten!
Uw bericht is niet verstuurd omdat deze als spam is gemarkeerd. Onze excuses als dit onterecht is. U kunt altijd contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar info@noordwijk.info.