'Morgan, een Liefde' filmavond, markt en napraatcafé

Theater De Muze
Wantveld 2
2202 NS Noordwijk aan Zee

Indrukwekkende filmavond in teken van vorig leven in WOII van schrijver Bas Steman, die persoonlijk aanwezig is om zijn verhaal te doen én onze vragen te beantwoorden. Met inspiratiemarkt van Bewust Bollenstreek in de foyer én natuurlijk gezellig napraatcafé!
Bas Steman, een nuchtere schrijver, krijgt toevallig herinneringen aan een vorig leven als soldaat Morgan uit Wales. Zijn Hart vertelt hem deze op te schrijven én te verfilmen! Je kan niet anders dan erin geloven. De roman is inmiddels een bestseller (aanrader!). Zo worden ‘vorige levens’ onder de aandacht gebracht van een breder publiek én blijft de geschiedenis van de tweede wereldoorlog levendig. Wow, wat een bijzondere filmavond met naderend 4/5 mei. Bas Steman is zelf aanwezig, met regisseur Ariane Greep! Na de docu doet hij zijn persoonlijke verhaal én beantwoordt al onze vragen!

Over documentaire Morgan, een Liefde
Bas Steman neemt de kijker mee naar dat wat niet kan, maar toch is gebeurd. Naar de herinneringen die hij heeft, maar niet van hem kunnen zijn; de bizarre ontdekkingen die volgden, het toeval, de intense liefdesgeschiedenis en de verbijsterende zoektocht die hem leidde naar een dorpje in Wales. Hoe kan dit? Wat is er aan de hand?

Een soldaat in Wales begin jaren veertig. Een schrijver in Nederland ver na de oorlog. Op onverklaarbare wijze blijken hun levens met elkaar verwikkeld te zijn. De schrijver heeft last van angstaanvallen. Zijn vriendin spoort hem aan opzoek te gaan naar de oorzaak. Zijn reis leidt hem naar Wales, naar een oude vrouw die nog altijd naar haar grote liefde verlangt. Daar wordt duidelijk wat hij eigenlijk altijd wel wist. In de documentaire interviewt Bas de familie van Morgan, hoe zij dit avontuur ervaren hebben. Ze omarmden hem alsof hij familie is. Zo voelt het ook. Hij bezoekt de locaties, die hij zich kon herinneren zonder er eerder geweest te zijn, zoals het ouderlijk huis van Morgan.

‘Morgan, een liefde’ is de documentaire naar aanleiding van de autobiografische roman (2018) over de liefde. Niet over een flirt of een passionele nacht, maar over de liefde die dwars door de dood heen een weg zoekt. Geregisseerd door filmmaker Ariane Greep (Filmagine).

Inspiratiemarkt Bewust Bollenstreek
Maak voor en na de film kennis met aangesloten holistische praktijken van Bewust Bollenstreek. Wees nieuwsgierig, laat je verrassen door het aanbod en stel je vragen! Kijk op: www.bewustbollenstreek.nl

Programma
19.00 Inspiratiemarkt
19.45 Zaal open
20.00 Start documentaire, gevolgd door interactieve lezing Bas Steman (zonder pauze)
22.00 NapraatCafé en inspiratiemarkt
23.00 Sluiting

Locatie: Theater De Muze, Wantveld, Noordwijk aan Zee. Je kunt naast het theater betaald parkeren.
Reserveer je ticket via www.liefdewerker.nl/agenda á € 15! Na betaling staat je naam op de lijst, is je bezoek gegarandeerd en ontmoeten we je graag de 17e april. Er is vrije plaatskeuze. 
Deze filmavond is onderdeel van een reeks filmavonden! Do 28 maart Maria Magdalena, En wo 22 mei ntb. 

Over mij en mijn LiefdeWerk
Ik, Angela Roelen, inspireer mensen hun Hart te herinneren én moed te vatten deze waarheid te léven! Dat ís LiefdeWerk.
– Dichtbundeltje Boodschappen van Liefde – Jaargroepen Leven met heel je Hart – Individuele Opstellingen – SchrijfCafé, Filosofisch Café, InloopCafé en andere events in mijn roze Spiritueel Café LiefdeWerk, Kerkstraat 40a, Noordwijk-Binnen – Grotere evenementen mede namens Bewust Bollenstreek

When

  • Wednesday the 17th of april 2024 from 19:00 to 22:00

Prices

  • €15.00

Location