De Grote Ruimteshow bij Space Expo

Space Expo
Keplerlaan 3
2201az Noordwijk

Astronaut zijn, is maar voor weinig mensen weggelegd. Gelukkig kun jij deze voorjaarsvakantie (10 t/m 25 februari 2024) bij Space Expo ontdekken hoe het is om astronaut te zijn. Van de lancering naar de ruimte en het leven in het ISS, tot de eerste stappen terug op aarde: met ludieke proefjes ben jij voor even astronaut! Een ruimtereis begint natuurlijk bij de lancering. Met een raket vliegen we naar het Internationale Ruimtestation (ISS). Dit is altijd een spannend moment! Lukt het om de raket aan het ISS te koppelen? Pas dan kan het leven in de ruimte echt beginnen.

(Over)leven in de ruimte
Eenmaal in de ruimte kun je als astronaut niet achterover leunen, er moet hard gewerkt worden! Astronauten onderhouden het ruimtestation ongeveer op de manier waarop een monteur een auto onderhoudt. Lukt het jou om onder lastige omstandigheden complexe reparaties uit te voeren? En wat gebeurt er eigenlijk als je zonder ruimtepak aan naar buiten zou gaan?

Ook astronauten moeten na het eten van hun ruimtevoedsel naar het toilet. Dit is in de ruimte een stuk moeilijker dan op aarde. In het ISS is een speciaal ruimtetoilet, dat werkt als een soort stofzuiger. Durf jij dat te proberen?

De terugreis
Na de spannende missie is het tijd om weer terug naar aarde te keren. Jouw spieren en botten zijn verzwakt tijdens de ruimtereis. Rechtop staan, lopen en in evenwicht blijven - dat alles kost moeite. Je zult ontdekken hoe het is om gedesoriënteerd je eerste stappen weer op onze eigen planeet te zetten. De presentatie wordt een aantal keer per dag gegeven. Kijk voor de actuele tijden op de schermen in de foyer van Space Expo. Je kunt het programma gratis en zonder reservering (vol=vol) bijwonen op vertoon van je Space Expo tickets.

When

  • Daily until february 25th, 2024 from 10:00 to 17:00

Prices

  • €16.00

Location